Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Professioneel met paarden.
Ruiterpaspoort, ruiter- en menopleidingen

Het ruiterpaspoort is verplicht voor iedere ruiter op een manegebedrijf dat bij de FNRS is aangesloten. Ruiters en menners kunnen hierdoor deelnemen aan opleidingen, kennismaken met de sport en profiteren van kortingen en acties. En dat is weer goed voor uw bedrijf.

Sinds de invoering van het paspoort is de gemiddelde lidmaatschapsduur van manegeruiters met een jaar gestegen.

manege-6.png
1
Aanvragen promotiepakket

Met het promotiepakket bent u helemaal klaar voor het organiseren van een geslaagd evenement met een beetje van de FNRS en een beetje van uzelf. Het gratis te lenen FNRS-sponsorpakket bestaat uit een FNRS-hindernis, een box met voorbeeldboeken, een kliklijst met poster, tafeldisplays, ballonnen en foldermateriaal.
 

1
Competities

Naast het aanbieden van paardrijlessen en leuke opleidingen faciliteert de FNRS verschillende competities, zoals de succesvolle FNRS Zitcompetitie en de FNRS Springcompetitie. Voor alle carrouselteams die wedstrijden willen rijden organiseert de Verenigde Carrouselclubs Nederland (VCN) carrouselkampioenschappen. De VCN is een dochterorganisatie van de FNRS.

1
Cursus, events FNRS - KNHS

De FNRS promoot samen met de KNHS de paardensport in Nederland. Voor FNRS Ondernemers is het mogelijk om gebruik te maken van de PaardenWelzijn cursus en de mogelijkheid om buitenritten te organiseren volgens het Enjoy The Ride concept. Alle materialen zijn te bestellen op de FNRS Webshop. 
 

1
Organiseren opleidingen

De documenten voor het organiseren van de ruiteropleidingen, proevendagen, of een stappenplan voor het Ruiter- en Menbewijs, aanvragen diploma's vindt u op deze pagina. 

1
Ruiter- en menopleidingen

Wie zich aansluit bij de FNRS kan gebruik maken van bestaande ruiteropleidingen. Door middel van de vele opleidingen kunt u uw alle relevante basiskennis eigen maken. Er zijn opleidingen op het gebied van dressuur, springen, buitenrijden en mennen maar bijvoorbeeld ook op het gebied van voltige en carrouselrijden. U kunt FNRS Proevendagen organiseren. Alle behaalde prestaties houdt u bij in het ruiterpaspoort van uw ruiters. 

1
Ruiterpaspoort

Iedereen die bij een FNRS Ruitersportcentrum gaat rijden rijdt op een accommodatie die voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is verzekerd van paardrijden op een leuke en veilige manier. Voor aanvang van de eerste les vult een ruiter een lesovereenkomst in op uw bedrijf en wordt hierdoor direct lid van de KNHS en ontvangt automatisch een persoonlijk ruiterpaspoort. Hierin kunt u voor de ruiters van alles bijhouden, zoals lessen, buitenritten en behaalde diploma’s.